Poisťovňa Generali sa každoročne počas veľkonočného obdobia stretáva s kurióznymi poistnými udalosťami, ktoré sú typické práve pre tieto sviatky.

Z veľkonočných škôd sa opakujú prípady, ktoré súvisia či už s prípravou veľkonočných ozdôb a upratovaním domácnosti, no najpočetnejšie sú úrazy a škody na majetku spôsobené šibačmi pri veľkonočnej oblievačke.

Aj keď patria veľkonočné sviatky z hľadiska počtu poistných udalostí medzi pokojnejšie dni – stáva sa počas nich v priemere o tretinu poistných udalostí menej, nevyhýbajú sa im skutočne kuriózne škody. „Najčastejšie nám klienti hlásia úrazy, ktoré vznikli pri pošmyknutí alebo zakopnutí počas pokusu žien utiecť pred šibačmi a neželanou oblievačkou. Hlásené sú nám aj rôzne vykĺbenia alebo vyvrtnutia v sprchovom kúte či vo vani, keď sa ženy pokúšali pred studenou vodou uniknúť. Celkovo úrazy tvoria počas veľkonočných sviatkov viac ako polovicu všetkých hlásených škôd,“ upozorňuje Katarína Ondra, hovorkyňa poisťovne Generali.

Veľkonočný pondelok v nemocnici

Službukonajúci lekár v nemocnici chcel zrejme spríjemniť sviatočný deň, ktorý trávili s ďalšími kolegami a kolegyňami v práci, tým, že sa rozhodol kolegyne pooblievať vodou. Jednu zo sanitárok začal s vodou naháňať, tá v snahe ujsť, sa však nešťastne pošmykla a zlomila si stehennú kosť. Z tohto zranenia sa liečila približne pol roka.

Zlomená noha vo vani

Kurióznym spôsobom utrpela úraz pri veľkonočnej šibačke aj ďalšia klientka. Kúpači ju v zápale polievania vkladali do vane tak nešťastne, že sa jej na klzkom povrchu vane zvrtla noha, čím utrpela zlomeninu s dobou liečenia až 8 týždňov.

Zakopnutie pri úniku pred šibačmi

Pri snahe uniknúť šibačom utekala klientka z dvora do domu, pričom pri úteku nešťastne zakopla do schodíka pred jeho vchodom. Utrpela úplnú zlomeninu článku palca pravej nohy s dobou liečenia až 7 týždňov.

Vytopený byt aj susedia

Šibači počas oblievačky napúšťali vodu do vane, ktorú zabudli zastaviť. Následne sa všetci presunuli do obývačky na pohostenie. Zábava bola zrejme príjemná a šibači sa asi nikam neponáhľali, pretože si až po pár hodinách pri ich odchode všimli kompletne zatopenú chodbu, kúpeľňu a ďalšie priestory, kde voda poškodila zariadenie domácnosti a pretiekla aj  k susedom pod ich bytom.

Strhol luster korbáčom

Šibač prišiel na Veľkonočný pondelok vybavený veľkým prúteným korbáčom. Ako sa ním zaháňal po pani domácej, zachytil visiaci luster. Okrem toho, že sa luster rozbil, nastal aj skrat elektroinštalácie v dome.

Nechceli zamokriť byt, rozbili dvere

Nakoľko šibači pri jednej zo svojich oblievačiek nechceli klientke zamokriť zariadenie domu, snažili sa dievčatá vyviesť na dvor. Ako ich ťahali von, vedrom plným vody nechtiac rozbili sklenené vchodové dvere.

Mop poškodil susedovo auto

Pri veľkonočnom upratovaní sa našej klientke podarilo poškodiť susedovo auto. Pri umývaní okien sa jej z rúk vyšmykol mop na okná s nástavcom, ktorý tak vyletel von na ulicu. Mop pri páde z 5. poschodia nabral značnú rýchlosť a pri dopade poškodil karosériu auta, ktoré parkovalo priamo pod oknami bytu.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie