• Generali prichádza ako prvá poisťovňa na trhu s online kalkulačkou na výpočet a jednoduché uzatvorenie poistenia občianskej zodpovednosti.
  • Poistenie občianskej zodpovednosti si môžete uzavrieť samostatne bez potreby uzatvárať poistenie majetku.
  • Kryje škody, ktoré spôsobí klient alebo členovia jeho domácnosti vrátane domácich miláčikov, a to až do výšky 500 000 eur na jednu poistnú udalosť.

Generali ako inovačný líder vo svojom odvetví predstavila v týchto dňoch ako prvá poisťovňa na trhu online kalkulačku na výpočet a jednoduché uzatvorenie poistenia občianskej zodpovednosti, ktoré si uzavriete len na pár klikov. „Poistenie občianskej zodpovednosti preplatí nečakané výdavky v prípadoch, keď spôsobíte inej osobe škodu na zdraví alebo majetku. Poistenie pritom môže kryť nielen osobu, ktorá poistenie uzatvára, ale aj všetky osoby, ktoré s ňou žijú v jednej domácnosti a tiež aj domácich miláčikov,“ vysvetľuje Tomáš Potúček, riaditeľ poistenia majetku a zodpovednosti poisťovne Generali.

S krytím až pol milióna

Toto poistenie si je možné uzatvoriť s poistným krytím až do výšky 500 000 eur na jednu poistnú udalosť. „Poistenie občianskej zodpovednosti si klienti doteraz poisťovali zvyčajne ako súčasť poistenia majetku s omnoho nižším poistným krytím. Doba sa však mení a čoraz častejšie sa stretávame so situáciami, keď si je poškodený vedomý svojich práv a nárokuje si preplatenie spôsobenej škody, ktorá sa nemusí pohybovať len v stovkách eur. Predstavte si, že váš adventný veniec spôsobí požiar vo vašom byte následkom, čoho poškodíte aj susedov byt. Sused si od vás nárokuje náhradu škody, ktorá sa môže pohybovať v tisícoch až desať tisícoch eur. Ak nemáte uzatvorené poistenie občianskej zodpovednosti, náhradu škody musíte zaplatiť z vlastného vrecka,“ upozorňuje na dôležitosť poistenia a vyšších poistných súm Tomáš Potúček.

Platí na Slovensku aj v Európe

Poistenie zodpovednosti od poisťovne Generali vám pomôže v najrôznejších situáciách – či už deti nechtiac rozbijú susedovi okno pri kopaní lopty, váš pes spôsobí dopravnú nehodu, sneh z vašej nehnuteľnosti poškodí auto vašej návštevy, s kabelkou zhodíte tovar v obchode alebo vaše dieťa narazí s kolobežkou do stánku so suvenírmi, ale napríklad aj vtedy, ak sa na lyžovačke na Slovensku alebo v zahraničí zrazíte s iným lyžiarom. Poistenie občianskej zodpovednosti vás totiž chráni nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, konkrétne v rámci celej geografickej Európy.

Poistné udalosti našich klientov

  • Klienta počas rodinnej lyžovačky v Alpách chvíľkovo oslepilo slnko a nechtiac tak narazil do zahraničnej lyžiarky. Tá následkom zrážky utrpela otras mozgu a zlomila si kľúčnu kosť. Zo svahu ju rovno na vyšetrenie a ošetrenie do nemocnice zvážal vrtuľník. Škodu utrpelo aj jej lyžiarske vybavenie.

KOMENTÁR ODBORNÍKA: Náklady na ošetrenie, hospitalizáciu, transport či na zničené lyžiarske alebo iné športové vybavenie či oblečenie poškodeného znáša ten, kto zrážku zavinil. Ak zostane poškodený navyše dlhodobo práceneschopný, môže si nárokovať aj náhradu ušlej mzdy či trvalé následky úrazu, ak ich následkom zrážky utrpel,“ hovorí Tomáš Potúček.

  • V Generali sme zaznamenali prípad, keď sused pri rekonštrukcii domu v kopci zdemoloval susedov altánok a dielňu. Rekonštruovaný dom sa sčasti nachádzal na kamennom masíve, ktorý v dôsledku rekonštrukčných prác povolil a uvoľnil 750-kilogramový balvan. Ten sa skotúľal rovno na susedov pozemok, kde zdemoloval susedov altánok a dielňu. Balvan len tesne minul dom a našťastie nikoho nezranil.

KOMENTÁR ODBORNÍKA: „Tieto škody sa pohybujú často až v desaťtisícich eur, preto je dôležité mať poistenie zodpovednosti s vysokým poistným krytím. Poistenie zodpovednosti od Generali vám preplatí neobmedzený počet poistných udalostí a to ročne celkovo až do milióna eur, pričom limit na jednu škodu je 500 000 eur.

  • Vážnu dopravnú nehodu spôsobil starší cyklista na elektrobicykli. Pri dochádzaní na križovatku namiesto vypnutia omylom zvýšil výkon elektrického motorčeka a pri ďalšom zatlačení pedálov sa nechtiac ocitol uprostred križovatky. Auto idúce po hlavnej ceste nepredpokladalo, že mu cyklista, ktorý pred križovatkou spomaľoval, zrazu vojde do cesty, a tak sa mu nepodarilo včas zabrzdiť.

KOMENTÁR ODBORNÍKA: „Kým pri spôsobení škody motorovým vozidlom sme chránení poistením PZP, ak zapríčiníme dopravnú nehodu pri vykonávaní rekreačného športu či prechádzke, náhradu škody sme bez poistenia zodpovednosti povinní zaplatiť z vlastného vrecka. Za škody zodpovedáme aj vtedy, ak dopravnú nehodu zapríčiní naše dieťa alebo pes.“

Nenechávajte nič na náhodu a uzavrite si poistenie zodpovednosti od poisťovne Generali online so zľavou 20 % na https://www.generali.sk/poistna-kalkulacka/obcianska-zodpovednost/.

Ako funguje online kalkulačka?

Pri uzatváraní poistenia zodpovednosti cez online kalkulačku na webstránke poisťovne Generali máte na výber, či chcete poistiť len škody, ktoré spôsobíte vy, alebo aj členovia vašej rodiny či domáci miláčik. Jedna z otázok sa venuje aj vykonávaniu športov. Po vyplnení úvodných troch otázok vám kalkulačka ponúkne tri varianty poistného krytia, pričom klient má k dispozícii aj informáciu o cene poistenia. Pri uzatváraní cez online kalkulačku získava zľavu z poistného vo výške 20 %. Po zvolení poistnej sumy, zvolení frekvencie platby a vyplnení údajov je potrebné zadať ešte začiatok poistenia. Všetky dokumenty k poisteniu vám obratom prídu na e-mail, ktorý ste uviedli v úvode. Ak vám podmienky poistnej zmluvy vyhovujú, poistenie je ešte potrebné uhradiť. Poistenie občianskej zodpovednosti totiž vstupuje do platnosti akceptáciou zaplatením.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie