Detský futbalový tábor Italia Soccer Camp, ktorý tento rok spoločne organizujú VÚB banka a poisťovňa Generali, bude mať hviezdneho patróna majstra sveta, víťaza Ligy majstrov, bývalého útočníka Juventusu Turín Alessandra Del Piera. Tohtoročnú atmosféru jedinečného kempu si užijú najmä deti zo sociálne znevýhodnených rodín.

Unikátny futbalový tábor sa tento rok uskutoční už po deviatykrát. Týždňový tábor Italia Soccer Camp sa uskutoční začiatkom júla na štadióne akadémie FC Petržalka a zúčastnia sa ho nielen chlapci, ale aj dievčatá vo veku od 7 do 14 rokov. Možnosť zúčastniť sa profesionálneho futbalového kempu dostali najmä deti zo sociálne znevýhodnených rodín a z Centra pre deti a rodiny organizácie Úsmev ako dar.  Denného tábora sa zároveň zúčastnia aj deti z detského domova a množstvo ďalších detí, ktorých rodiny utiekli pred vojnou z Ukrajiny.

„Pre deti je dôležité, aby mali svoje vzory nielen profesionálne, ale aj ľudské. Som veľmi rád, že tento rok prijal pozvanie práve Alessandro Del Piero, ktorý patrí medzi  najväčších hráčov svojej doby a zároveň bol na trávniku veľký džentlmen. Získal najvýznamnejšie futbalové trofeje, preto verím, že svojimi radami pomôže aj našim talentom a začínajúcim futbalistom i futbalistkám,“ povedal Jozef Kausich, generálny riaditeľ VÚB banky.

„Mnohé futbalové legendy vyrastali v náročných podmienkach a nebyť toho, že si ich talent niekto všimol a podporil ich, dnes by sme ich nepoznali. Aj na Slovensku máme budúce hviezdy futbalu, ktoré len potrebujú dostať šancu. Účasť na Italia Soccer Campe pomohla aj Lukášovi Haraslínovi, ktorý reprezentuje Slovensko v národnom tíme a aktuálne hrá aj za AC Sparta Praha. Tak ako kedysi on, získajú v tohtoročnom kempe mladí futbalisti a futbalistky zručnosti a znalosti, ktoré im môžu pomôcť odštartovať ich budúcu futbalovú kariéru. Som preto rád, že sme súčasťou tohto projektu a týmto deťom môžeme pomôcť na ich ceste za futbalovou budúcnosťou,“ hovorí Roman Juráš, country manažér skupiny Generali pre Českú republiku a Slovensko.

Tréningy s taktikou talianskej reprezentácie

Účastníci tábora získajú jedinečnú príležitosť trénovať rovnakými metódami ako talianska reprezentácia. Dievčatá a chlapci absolvujú so špičkovými trénermi hodiny taktiky a takisto aj  technické a atletické tréningy. Bývalí skvelí futbalisti poradia mladým hráčkam a hráčom, ako zvládať štandardné herné situácie, alebo, ako obrať súpera o loptu a vzápätí streliť gól. Takisto dostanú rady, ako taktizovať pri útočení na súperovu bránku, alebo, ako zosúladiť pohyby pri minimálnom čerpaní fyzickej energie.

“Deti majú v súčasnosti veľa možností ako športovať, no ak sa ich talent podchytí včas, môžu sa uberať tým správnym smerom. Rovnako je dôležité osvojiť si už na úplnom začiatku správne návyky, z čoho môžu ťažiť počas celej svojej kariéry. Aj z toho dôvodu som vďačný za projekt, ako je Italia Soccer Camp”, hovorí Alessandro Del Piero, majster sveta z roku 2006.

Traja najlepší sa zúčastnia medzinárodného sústredenia v rámci Dňa talianskeho futbalového tábora v tréningovom stredisku Coverciano. Okrem tréningov zažijú zápasy najvyššej talianskej ligy a navštívia Múzeum talianskeho futbalu. 

Alexander Resch – Head of Retail & Wealth Management – International Subsidiary Banks Division Intesa Sanpaolo

Roman Juráš – Country manager of the Generali Group for the Czech Republic & Slovakia and chairman of the board of directors

Alessandro Del Piero (48)

Bývalý útočník získal v roku 2006 titul majstra sveta, ešte predtým v sezóne 1995/96 dvíhal v drese Juventusu Turín nad hlavu trofej pre víťaza Ligy majstrov. Del Piero, ktorý patril medzi najlepších futbalistov svojej doby, hral na  troch svetových a štyroch európskych šampionátoch. Takisto sa umiestnil v rebríčku najlepších európskych futbalistov za posledných 50 rokov. Počas kariéry sa vyznačoval skvelou loptovou technikou, patrí medzi najlepších strelcov v histórii talianskej reprezentácie a Ligy majstrov.

V rodnom Taliansku získal viackrát cenu za džentlmenské správanie a v roku 2007 mu udelili aj ocenenie Golden Foot pre hráčov s výnimočnými futbalovými a ľudskými vlastnosťami. Uznaním jeho výnimočnosti bol aj fakt, že na otváracom ceremoniáli Zimných olympijských hier 2006 v Turíne niesol olympijskú vlajku.

V roku 2000 bol Alessandro Del Piero aj vďaka príjmom z reklamy najlepšie zarábajúcim futbalistom sveta. Je veľkým fanúšikom hudby a v súčasnosti sa venuje podnikaniu. V Los Angeles, kam sa s rodinou presťahoval, vlastní reštauráciu, ktorá má v názve jeho legendárne číslo 10. Okrem gastro biznisu sa v Kalifornii venuje aj futbalovej akadémii, ktorú  navštevuje takmer 200 detí. 

Návrat na tlačové správy
Načítavanie