Ocenenie je uznaním angažovanosti generálneho riaditeľa skupiny Generali v oblasti udržateľnosti.

Asociácia pre zahraničnú politiku udelila generálnemu riaditeľovi skupiny Generali Philippovi Donnetovi cenu za spoločenskú zodpovednosť firiem na podujatí Financial Services Dinner 2023. Generálneho riaditeľa skupiny ocenili Larry Fink, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti BlackRock, a Harry A. Fernandez, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti MSCI. Toto ocenenie je uznaním angažovanosti Philippa Donneta v oblasti udržateľnosti – ktorá je základom stratégie Generali „Lifetime Partner 24: Na ceste k rastu“.

Cena za spoločenskú zodpovednosť sa udeľuje jednotlivcom a spoločnostiam, ktoré sa aktívne zapájajú do aktivít spoločenskej zodpovednosti a udržateľnosti v komunitách, v ktorých pôsobia. Asociácia pre zahraničnú politiku je najstarším americkým think-tankom, ktorí pôsobí ako katalyzátor rozvoja povedomia, porozumenia a informovaného názoru na zahraničnú politiku USA a globálne otázky. Prostredníctvom svojich vyvážených a nestranných programov a publikácií FPA podporuje občanov v účasti na zahranično-politickom procese.

Medzi predchádzajúcich držiteľov ocenenia patria okrem iných Peter Brabeck, emeritný predseda spoločnosti Nestle; Sir John Bond, bývalý predseda skupiny HSBC Holdings; Anders Dahlvig, bývalý prezident a generálny riaditeľ spoločnosti IKEA; Sergio Ermotti, predseda predstavenstva Swiss Re; Kristalina Georgieva, výkonná riaditeľka Medzinárodného menového fondu; Indra Nooyi, bývalá predsedníčka a generálna riaditeľka spoločnosti PepsiCo, a David Rubenstein, spoluzakladateľ a spolupredseda skupiny The Carlyle Group.

Generálny riaditeľ skupiny Generali Phillipe Donnet v súvislosti s ocenením povedal: „Som hrdý na to, že môžem zastupovať všetkých našich 75 000 ľudí a 173 000 obchodníkov. Udržateľnosť je základným pilierom stratégie Generali. Byť zodpovednou firmou neznamená byť aktívny jednorazovo, ale ide o dlhodobé nastavenie a neustále podporovanie komunít, v ktorých pôsobíme. Sme pripravení podporovať partnerstvá medzi verejným a súkromným sektorom s cieľom predvídať a prekonávať klimatické aj sociálne výzvy, pretože som pevne presvedčený, že udržateľná budúcnosť si vyžaduje čas, odhodlanie, víziu a predovšetkým spoluprácu.“

Návrat na tlačové správy
Načítavanie