Aj tento rok si 14. februára pripomíname sviatok všetkých zamilovaných. Či už je to láska partnerská, rodičovská, súrodenecká alebo kamarátska, robí z nás lepších ľudí. Občas nás však oberá o triezve uvažovanie a rýchle reakcie, a tak sa stáva, že nám čas od času klienti nahlásia skutočne kuriózne poistné udalosti, v ktorých zohrala úlohu práve láska.

Krádež zo zúfalstva

V Generali sme zaznamenali poistnú udalosť, ktorou chcela zúfalá manželka zachrániť manželstvo, ktoré ohrozovala nevera manžela. Rozhodla sa, že ho potrestá a „nafingovala“ krádež auta, s ktorým uskutočňoval svoje zálety. Auto s pomocou náhradných kľúčov preparkovala o pár ulíc ďalej a nič netušiaci manžel si myslel, že auto skutočne niekto ukradol. Prípad vyšetrovala polícia, ktorej sa nakoniec manželka priznala. Do našej poisťovne následne prišiel list, v ktorom svoj čin odôvodnila s tým, že len chcela zachrániť svoje manželstvo.

Láska ide cez žalúdok

Klient chcel prekvapiť priateľku valentínskou večerou, ktorú jej sám pripravoval. Počas varenia však zazvonil kuriér, ktorý priniesol objednanú kyticu kvetov. Zatiaľ čo klient preberal a platil zásielku, v kuchyni sa mu od sporáka chytila utierka a požiar poškodil kuchynskú linku a digestor. Namiesto romantickej večere museli priateľke stačiť kvety, nakoľko večera zostala nedovarená.

Keď láska oberá o pozornosť

Klient nahlasoval poistnú udalosť v súvislosti s havarijným poistením. Jeho priateľka parkovala a pri cúvaní narazila do múrika. Po nahlásení poistnej udalosti išli spolu s vozidlom na obhliadku, kde bolo potrebné cúvnuť a jeho priateľke to opäť nevyšlo, tentoraz narazila do stojana na bicykle. Klient preto volal priamo z obhliadky, že možno mu to neuveríme, ale chcel by nahlásiť ďalšiu škodu, ktorú si nechal hneď aj obhliadnuť.

Horúce valentínske vyznanie

V posledných rokoch je obľúbené vypúšťanie lampiónov šťastia. Aj keď je to na prvý pohľad romantický okamih, pred vypustením treba mať na pamäti všetky bezpečnostné riziká a vopred si zistiť, kde a za akých podmienok môžeme lampión šťastia vypustiť, aby to nedopadlo ako v prípade jednej zamilovanej dvojice, ktorá podpálila strechu na drevenej stodole. Keď lampión šťastia zapálili a vypustili, odrazu sa zdvihol vietor, ktorý odvial lampión opačným smerom, ako dvojica predpokladala. Namiesto rozjímania nad svojím šťastím, tak museli privolať susedov na pomoc pri hasení požiaru. Našťastie sa požiar nerozšíril a strecha stodoly utrpela len menšie škody.

Zvyky pri dlhoročnej láske sa neoplatí meniť

Pri dlhoročných láskach sa často stretávame so zaužívanými zvykmi a rituálmi, medzi ktoré patria aj spoločné večery pred televízorom. Jeden z nich sa však skončil pre našich klientov na pohotovosti po tom, čo si manžel išiel sadnúť na svoje obľúbené miesto na gauči, kde už sedela jeho polovička. Zrejme už zaujatý televíznym programom si manželku na pohovke nevšimol a nedopatrením jej spôsobil dvojnásobnú zlomeninu ruky.

Zamyslená vodička

Aj pri každodennej rutinnej ceste domov treba byť pri šoférovaní stopercentne sústredení. Na to akosi pozabudla naša klientka, ktorej sa obvyklá cesta z práce nečakane zmenila. Vozidlo idúce pred ňou totiž zastavilo pred priechodom pre chodcov, čo si naša zamyslená klientka nestihla včas všimnúť a do auta pred ňou nabúrala. Pri hlásení škody do poisťovne nám oznámila, že ubrzdiť nestihla preto, lebo rozmýšľala nad ingredienciami receptu, ktoré chcela uvariť svojmu novému partnerovi.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie