Christian Kanu sa stal novým generálnym riaditeľom spoločnosti Generali Global Corporate & Commercial (GC&C) s účinnosťou od 30. januára 2023.

Christian Kanu, bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Tokio Marine Europe, pôsobí v poisťovníctve už viac ako 20 rokov na najvyššej medzinárodnej úrovni, pričom zastával vedúce pozície vo viacerých krajinách a trhoch. Kanu bude dohliadať na realizáciu činnosti Generali Corporate & Commercial na všetkých trhoch, na ktorých GC&C pôsobí, v súlade s prioritami strategického plánu skupiny „Lifetime Partner 24: Na ceste k rastu“.

Jean-Laurent Granier, Country Manager Skupiny Generali pre Francúzsko a generálny riaditeľ spoločnosti Europ Assistance & Global Business Lines, k tomuto vymenovaniu uviedol: „Som veľmi rád, že môžem medzi nami privítať Christiana Kanu, lídra so solídnymi a rozsiahlymi medzinárodnými skúsenosťami v oblasti poisťovníctva. Jeho medzikultúrne a nadnárodné skúsenosti dokonale zapadajú do silného medzinárodného charakteru GC&C. Som si istý, že pod jeho vedením bude mať GC&C aj naďalej čoraz významnejšiu úlohu na firemnom trhu. Rád by som sa poďakoval Manliovi Lostuzzimu za jeho prácu a vynikajúce výsledky, ktoré v týchto rokoch dosiahol pri riadení spoločnosti GC&C. Prajem mu veľa úspechov v ďalšej kapitole jeho kariéry v Generali.“

Kanu má za sebou úspešné skúsenosti s budovaním a riadením vysoko výkonných poisťovacích operácií, inteligentných distribučných sietí a ziskových upisovacích portfólií. Je držiteľom bakalárskeho titulu v odbore inžinierstvo a magisterského titulu v odbore obchodná správa z Cranfield School of Management (Veľká Británia).

Manlio Lostuzzi, regionálny riaditeľ pre strednú a východnú Európu a súčasný dočasný generálny riaditeľ spoločnosti GC&C, si zachová svoju funkciu v spoločnosti GC&C do 29. januára 2023.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie