Skupina Generali s účinnosťou od 1. septembra 2022 vymenovala Manlia Lostuzziho za regionálneho riaditeľa pre oblasť strednej a východnej Európy. Tento región sa stáva súčasťou medzinárodnej obchodnej divízie Generali International, ktorú vedie generálny riaditeľ Jaime Anchústegui.

Vymenovanie nasleduje po organizačných zmenách, ktoré boli oznámené 22. júna 2022, s cieľom podporiť priority firemnej stratégie „Lifetime Partner 24: Na ceste k rastu“. Táto nová organizačná štruktúra zahŕňa rozšírenie geografickej pôsobnosti divízie Generali International o región strednej a východnej Európy, kde patrí aj slovenská Generali.

Medzinárodná obchodná divízia Generali International je tak po novom organizovaná nasledovne:

región Ázia, ktorú povedie Robert Leonardi;

región stredná a východná Európa, ktorú povedieManlio Lostuzzi;

región Stredomorie a Latinská Amerika, ktorú povedie Santiago Villa.

Manlio Lostuzzi má viac ako 30-ročné skúseností. Do Assicurazioni Generali nastúpil v roku 1986 a v rámci Skupiny zastával rôzne manažérske funkcie. Manlio Lostuzzi vyštudoval štatistiku, poistnú matematiku a ekonomické vedy na Università degli Studi di Trieste. Od roku 2019 je generálnym riaditeľom Generali Corporate & Commercial a zároveň od roku 2022 je tiež vedúcim technickej koordinácie poistenia v rámci Generali Global Business Lines.

Jaime Anchústegui, generálny riaditeľ Generali International, uviedol: „Medzinárodná obchodná divízia po novom zahŕňa región strednej a východnej Európy, čím sa posilní koordinácia a prevádzkové synergie v rámci nášho biznisu a zároveň sa plne podporia priority našej stratégie ‚Lifetime Partner 24‘: Na ceste k rastu. Manlio Lostuzzi zosobňuje osvedčené medzinárodné skúsenosti a odborné znalosti, ktoré sú nevyhnutné na to, aby sme mohli čeliť súčasnému ekonomickému a sociálnemu kontextu a zároveň dosiahnuť naše strategické ciele.“

Manlio Lostuzzi bude až do odvolania dočasne zastávať aj funkciu generálneho riaditeľa Generali Global Corporate & Commercial.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie