Slovenská Generali a Generali Česká poisťovňa vyčlenili zo svojich zdrojov sumu viac ako 600 000 eur, ktorú venujú organizáciám pomáhajúcim utečencom z Ukrajiny.

„Osudy ľudí, ktorí priamo čelia vojne, nám nie sú a nemôžu byť ľahostajné. Naša firma stojí pri ľuďoch v ťažkých životných situáciách, a preto sme sa rozhodli pomôcť finančne aj materiálne tým, ktorí kvôli vojne museli opustiť svoje domovy,“ vysvetľuje Roman Juráš, Country manažér Skupiny Generali pre Českú republiku a Slovensko.

Slovenská Generali a Generali Česká poisťovňa vyčlenili zo svojich zdrojov sumu viac ako 600 000 eur, ktorú venujú organizáciám pomáhajúcim na Slovensku a v Českej republike ľuďom, ktorí utekajúc pred vojnou na Ukrajine. Zároveň obe spoločnosti organizujú finančnú zbierku aj medzi svojimi zamestnancami. Všetky vyzbierané financie budú následne zaslané na účet pomáhajúcim organizáciám, ako je Magna, Človek v ohrození, Nadácia Integra, Ukrajinský červený kríž a podobne.

Priamu finančnú pomoc poskytuje Generali od začiatku aj svojim zamestnancom a ich rodinám z Ukrajiny a aktívne rieši ich situáciu. Pomáhajú taktiež obchodníci pôsobiaci v priľahlých regiónoch, ktorí rozbehli finančné zbierky na podporu kolegov a aktívne pomáhajú aj priamo na hraniciach v rámci materiálnej podpory.

V rámci pomoci spustila Generali medzi svojimi zamestnancami a obchodníkmi aj materiálnu zbierku aktuálne najviac potrebných vecí. Tieto vyzbierané potreby bude distribuovať priamo na východné Slovensko.

„Som nesmierne rád, že sa celá naša firma v týchto náročných dňoch zomkla a prejavila solidaritu všetkým Ukrajincom. Dnes, viac ako inokedy, je dôležité ukázať, že sme otvorení pomoci, nie sme ľahostajní a že nám záleží na svete okolo nás. Práve prejavená ľudskosť, ktorá je jednou z našich firemných hodnôt, je to, čo každý z nás môže urobiť hneď teraz,“ uzatvára Roman Juráš.

Pridajte sa k nám a pomôžte ľuďom z Ukrajiny aj vy zaslaním finančnej pomoci priamo na účet niektorej z organizácií:

Návrat na tlačové správy
Načítavanie