• Prevádzkový výsledok vzrástol na 3 miliardy EUR (+10,4) vďaka pozitívnemu vývoju v segmente životného poistenia a Asset Managementu, ako aj ostatným obchodom. Segment poistenia majetku a zodpovednosti potvrdil pozitívny vývoj.
  • Celkové hrubé predpísané poistné sa zvýšilo na 38 miliárd EUR (+ 5,5 %) vďaka rastu v segmente životného poistenia (+5,8 %) a poistenia majetku a zodpovednosti (+4,9 %). Čistý prírastok hodnoty v životnom poistení dosiahol úroveň 6,3 miliardy EUR (-8,6%).
  • Marža nového biznisu životného poistenia dosiahla výbornú úroveň 4,67 % a patrila k najlepším výsledkom v tomto odvetví (3.94% 1H20). Kombinovaný ukazovateľ je na úrovni 89,7 % (+0,2 percentuálneho bodu).
  • Čistý výsledok stúpol na 1 540 miliónov EUR (774 miliónov EUR 1H2020).
  • Predbežný ukazovateľ platovej schopnosti podľa smernice Solvency II zostáva naďalej stabilný na úrovni 231 %.
  • Skupina Generali je na dobrej ceste splniť vytýčené ciele na tento rok a úspešne tak dokončiť strategický plán „Generali 2021“.

Cristiano Borean, finančný riaditeľ Skupiny Generali, vyhlásil:

„Tieto vynikajúce výsledky potvrdzujú, že sme na dobrej ceste úspešne dosiahnuť ambiciózne ciele nášho plánu „Generali 2021“, a to aj v tomto veľmi náročnom období. Významný rast dosiahnutý v prvých šiestich mesiacoch tohto roka posilňuje pozíciu Generali ako európskeho lídra, a to vďaka dosiahnutiu vynikajúceho prevádzkového výsledku, zrýchlenému zavádzaniu digitálnych inovácií, ale aj kvalite našej distribučnej siete. Našim cieľom je aj naďalej uberať sa vpred s ešte výraznejším zameraním sa na ambície celoživotného partnera, pričom chceme využiť nadšenie, vášeň a energiu našich 72 000 kolegov a 165 000 obchodníkov na celom svete.”

Návrat na tlačové správy
Načítavanie