OVB Allfinanz Slovensko aj v spolupráci s poisťovňou Generali uvádza na trh unikátny porovnávač rizikového životného poistenia pod názvom OVB iLIFE. Porovnávač umožňuje ako jediná aplikácia na trhu v reálnom čase a na mieru navrhnúť zostavu životného poistenia pre klientov s cenovou ponukou od troch významných poisťovní vrátane poisťovne  Generali.

Impulzom pre vývoj porovnávača bola snaha zjednodušiť a urýchliť prípravu ponuky životného poistenia tak, aby klientom stálo v ceste za kvalitným životným poistením čo najmenej prekážok. Z mnohoročnej skúsenosti pri práci s klientmi vieme, že od nás očakávajú rýchle a kvalitné riešenia ich požiadaviek, doslova šité na mieru. Porovnávač umožňuje naplniť tieto očakávania a pomáha našim spolupracovníkom ešte lepšie chrániť klientov pred vážnymi rizikami,“ popisuje dôvody vzniku nového digitálneho nástroja Jaroslav Vonkomer, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva OVB Allfinanz Slovensko.  

„Poisťovňa Generali patrí dlhodobo medzi lídrov v zavádzaní inovácií a v digitalizácii. Našou prioritou je využívať najmodernejšie technológie v prospech klientov a rozvoja poistného trhu. Sme preto radi, že s naším strategickým partnerom OVB môžeme uviesť na trh túto technologickú novinku, ktorá prinesie klientom jednoduchý, objektívny a rýchly prístup k porovnaniu produktov životného poistenia. Spoločne tak významne prispejeme k transparentnosti sprostredkovania rizikového životného poistenia a vytvoríme priestor pre kvalitné poradenstvo a spotrebiteľské rozhodovanie,“  uvádza Juraj Jurčík, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne Generali.

Ako funguje porovnávač OVB iLIFE? Vývoj porovnávača OVB iLIFE začal pred 18 mesiacmi, pandémia však jeho vývoj výrazne urýchlila. Vo svete poisťovní ide o unikátnu inováciu, ktorá prepája rôzne systémy troch veľkých poisťovní do jedného riešenia. Porovnávač OVB iLIFE v sebe kombinuje analytický nástroj aj kalkulačku na mieru šitého životného poistenia. Aby výsledok „presne sadol“, potrebuje sprostredkovateľ od klienta niekoľko základných informácií a zopár finančných údajov. Na základe nich a podľa účelu poistenia nástroj OVB iLIFE navrhuje optimálne poistné krytie pre klienta – odporúča poistné riziká aj sumy. Zároveň mu pripraví personalizovanú ponuku aktuálne od viacerých významných poisťovní aj s kalkuláciou poistného. Vďaka unikátnemu online prepojeniu s poisťovňami cez webové služby je výpočet úplne presný, totožný s výsledným poistným v systémoch poisťovní.

Nástroj zohľadňuje aj zľavy a prirážky, a cez špeciálne textové polia upozorňuje na aktuálne benefity, opcie či zľavy poisťovní tak, ako ich v reálnom čase ponúkajú. Za niekoľko minút má klient k dispozícii konkrétne ponuky. Akonáhle si jednu z nich vyberie, sprostredkovateľ sa dokáže prekliknúť do systému vybranej poisťovne, kde môže poistnú zmluvu uzavrieť.

Porovnávač OVB iLIFE potvrdzuje, že aj v zložitej oblasti životného poistenia je možné prichádzať s inováciami a automatizovať a digitalizovať celý proces návrhu riešenia a prípravy zmluvy. Týmto krokom sa zároveň zvyšuje dôveryhodnosť celého procesu a vďaka čiastočnej automatizácii sa zvyšuje aj presnosť a precíznosť.

OVB iLIFE bude k dispozícii výlučne sieti finančných sprostredkovateľov OVB. Umožní im maximálnu mieru objektivizácie pri návrhu životného poistenia, a to pri online kontakte a neskôr aj pri osobnom kontakte s klientmi.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie