• Georg Engl odstupuje zo svojej pozície predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Generali Poisťovňa, a. s. na Slovensku a opúšťa Skupinu Generali.
  • Od 2. júla 2020 bol Juraj Jurčík vymenovaný za nového predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Generali Poisťovňa, a. s.
  • Roman Juráš sa dodatočne k svojim súčasným roliam v Generali Česká pojišťovna v Českej republike stáva Country manažérom pre aktivity Generali v Českej republike a na Slovensku.

Georg Engl z osobných dôvodov odstupuje zo svojej pozície predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Generali Poisťovňa, a. s. a opúšťa Skupinu Generali, aby sa venoval ďalším profesionálnym príležitostiam.

S okamžitou platnosťou bol Juraj Jurčík, zodpovedný za Rezort Obchodu, vymenovaný za nového predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Generali Poisťovňa, a. s. Roman Juráš sa stáva Country manažérom Skupiny Generali pre Českú republiku a Slovensko a členom dozornej rady v Generali Poisťovňa, a. s. Juraj Jurčík bude ako nový generálny riaditeľ stále zodpovedný za rezort Obchodu a bude reportovať priamo Country manažérovi Skupiny Generali pre Českú republiku a Slovensko. Roman Juráš bude zastávať tieto nové pozície dodatočne k svojej súčasnej roli predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Generali Česká pojišťovna v Českej republike.

Okrem toho sa Katarína Bobotová stala členom vedenia Generali Poisťovňa, a. s. a bude zodpovedať za ľudské zdroje a stratégiu v oboch krajinách, na Slovensku a v Českej republike. Katarína Bobotová zostáva na svojich pozíciách v Generali Česká pojišťovna v Českej republike.

Luciano Cirinà, regionálny riaditeľ pre región Rakúska, stredná a východná Európa a Rusko, a generálny riaditeľ Generali CEE Holding, povedal: „Gratulujem Jurajovi Jurčíkovi. Želám mu veľa úspechov v jeho novej role. Juraj je súčasťou slovenskej Generali už niekoľko rokov a pozná tak veľmi dobre spoločnosť, ako aj lokálny trh. Som veľmi rád, že Juraj spolu s Romanom, novovymenovaným Country manažérom pre Českú republiku a Slovensko, budú naďalej napomáhať úspešnému rozvoju našich lokálnych obchodných aktivít. Navyše kombinovaná rola Romana Juráša nám umožní lepšie pristupovať k slovenskému a českému trhu a zdieľať to najlepšie z oboch krajín. Sme otvorení nachádzať synergie na oboch trhoch s cieľom ponúkať našim klientom tie najlepšie služby. V neposlednom rade by som rád poďakoval Georgovi Englovi za jeho dlhoročný prínos Skupine Generali. Želám mu všetko dobré tak v súkromnom, ako aj pracovnom živote.“

Juraj Jurčík

Juraj Jurčík je súčasťou Skupiny Generali od roku 1997 kedy nastúpil do Generali Poisťovňa, a. s. V roku 2008 zodpovedal za vedenie účtovníctva a konsolidácie v Prahe v bývalej Generali PPF Holding. O dva roky neskôr sa Juraj Jurčík presunul do Moskvy, aby rozšíril svoje pracovné skúsenosti z oblasti poisťovníctva. Bol zodpovedný za oblasť financií v Generali PPF Insurance. V roku 2013 sa vrátil do Generali Poisťovňa, a. s. ako člen predstavenstva zodpovedný za financie. V roku 2016 ako člen predstavenstva začal zodpovedať za Rezort Obchodu. Vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave a získal titul MBA na Nottingham Trent University vo Veľkej Británii.

Roman Juráš

Roman Juráš nastúpil do Generali v roku 1996, keď bol zodpovedný za založenie dcérskej spoločnosti Generali na Slovensku. Bol vymenovaný za generálneho riaditeľa Generali Poisťovňa a. s. v roku 2007. V roku 2008 sa presunul do Viedne, kde pracoval v spoločnosti Generali Versicherung AG a zodpovedal za bankopoistenie. V roku 2013 sa vrátil do manažmentu na Slovensku, kde pokračoval v rozvoji spoločnosti a viedol ju k dlhodobému úspechu a ziskovému rastu. Roman Juráš je v súčasnosti predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom Generali Česká pojišťovna, ktorá je jednotkou na českom trhu. Vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave.

Katarína Bobotová

Katarína Bobotová je súčasťou Skupiny Generali od roku 2016, kedy sa stala riaditeľkou zodpovednou za HR & Organizáciu v Generali Poisťovňa, a. s. na Slovensku. O dva roky neskôr sa okrem zodpovedností za HR stala zodpovednou za implementáciu stratégie, kde viedla a koordinovala rozvoj strategického plánu Generali na Slovensku. Katarína využila svoje rozsiahle skúsenosti z týchto oblastí aj v Českej republike, kde sa v júli 2019 stala členkou manažmentu a riaditeľkou pre ľudské zdroje a stratégiu v Generali Česká pojišťovna.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie