Klienti poisťovne Generali nahlasujú poistné udalosti v súvislosti s víkendovými búrkami a silným dažďom, ktoré zasiahli viaceré regióny Slovenska.

Generali bolo zatiaľ nahlásených viac ako 50 poistných udalostí, väčšinu z nich spôsobili povodne a záplavy, prívalové dažde a búrky sprevádzané krupobitím. Celková odhadovaná výška škôd je aktuálne 178 tisíc eur, pričom najväčšou škodou je zničená repka olejná následkom krupobitia v hodnote 76 tisíc eur.

Okrem rozsiahlých poľnohospodárskych škôd, hlásia klienti poisťovne Generali škody aj na privátnom majetku. Ide najmä o poškodené strechy a strešné krytiny domov a altánkov, poškodené terasy a obklady, zatopené pivnice a pivničné priestory, ako aj zatečené steny. Početné sú aj škody na motorových vozidlách. Počet poistných udalostí bude zrejme ešte narastať o ďalšie doteraz nenahlásené škody.

Na preplatenie škôd, ktoré napáchajú búrky a silné dažde, je potrebné mať uzatvorené poistenie nehnuteľnosti a domácnosti. Dôležité je mať poistené živelné riziká, a to vrátane víchrice, krupobitia, povodne a záplavy. Škody na budovách sa kryjú z poistenia nehnuteľnosti, škody na zariadení, nábytku, spotrebičoch, či oblečení zasa z poistenia domácnosti. Ak voda či vietor poškodia auto, tieto škody poisťovňa preplatí z havarijného poistenia.

Čo robiť pri poistnej udalosti

Akonáhle klient zistí, že na jeho majetku došlo k škode, je potrebné túto škodu bezodkladne nahlásiť poisťovni. Klienti poisťovne Generali majú niekoľko možností, ako poistné udalosti nahlásiť. Odporúčame tak urobiť bezodkladne prostredníctvom online formulára na webstránke poisťovne, kde je možné priamo nahrať aj fotografie škôd. Nahlásiť škody je možné aj telefonicky na telefónnom čísle 02/38 11 11 17.

Škodu je zároveň potrebné podrobne nafotiť. Dnes už majú aj mobilné telefóny pomerne dobré fotoaparáty, poisťovni tak postačia aj fotky odfotené na telefón.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie