Jednotky intenzívnej starostlivosti v nemocniciach v Lombardii dnes dostali prvé pľúcne ventilátory, ktoré doviezla z Nemecka nezisková organizácia Hope Onlus vďaka finančným prostriedkom, ktoré poskytla Skupina Generali prostredníctvom mimoriadneho medzinárodného fondu, ktorý zriadila pre núdzové situácie v súvislosti s ochorením COVID-19.

V nemocniciach v mestách Crema, Brescia a v nemocnici Buzzi v Miláne bolo na jednotkách intenzívnej starostlivosti aktuálne nainštalovaných už 8 pľúcnych ventilátorov. Ďalších 12 je na ceste. Okrem toho darovala Skupina Generali v posledných dňoch zdravotníckym zariadeniam v Lombardsku taktiež 500 ochranných oblekov. Minulý týždeň Generali Nemecko v spolupráci so spoločnosťou Air Dolomiti-Lufthansa zasa pomohla talianskej diplomacii v Nemecku prepraviť 2 500 kusov ochranných prostriedkov, ktoré darovala skupina čínskych podnikateľov.

Elena Fazzini, predsedníčka neziskovej organizácie Hope Onlus, uviedla: „Teší nás, že Generali okamžite zareagovala na naliehavú výzvu zo strany nemocníc a venovala 20 pľúcnych ventilátorov rovnakému počtu jednotiek intenzívnej starostlivosti, ktoré sú aktuálne zúfalo potrebné. Chceli by sme sa tiež poďakovať talianskemu veľvyslancovi v Nemecku Luigimu Mattiolovi, ktorý podporil všetky humanitárne snahy, aby sa aj ďalšie zdravotnícke vybavenie mohlo čoskoro dostať do nemocníc.“

Generali 13. marca 2020 spustila mimoriadny medzinárodný fond vo výške 100 miliónov EUR na boj s núdzovou situáciou COVID-19 na celosvetovej úrovni.

V súvislosti so šírením koronavírusu vo svete pristúpila Skupina Generali 13. marca 2020 k zriadeniu mimoriadneho medzinárodného fondu vo výške 100 miliónov EUR určenom na boj s vírusovým ochorením COVID-19 na medzinárodnej úrovni. Fond je určený predovšetkým na pomoc Taliansku,  ale aj ostatným krajinám, kde Generali pôsobí, na urgentnú pomoc počas tejto rýchlo sa šíriacej krízy. V strednodobom horizonte bude určený na pomoc pri ekonomickom zotavení zasiahnutých krajín.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie