Poisťovňa Generali Slovensko eviduje každoročne počas vianočných sviatkov a Silvestra poistné udalosti súvisiace s tradíciami. Najčastejšie ide o požiare spôsobené vianočným osvetlením alebo sviečkami na adventných vencoch, popáleniny vzniknuté pri pečení a zdravotné problémy v dôsledku prejedania sa.

Počas minuloročných vianočných sviatkov nahlásili klienti Generali Slovensko 124 škôd na majetku, medzi ktorými boli aj požiare. Tie vznikajú najmä od vianočného osvetlenia, sviečok umiestňovaných v blízkosti horľavých materiálov (stuhy, obrusy, umelé ozdoby a pod.), ale aj zábavnej pyrotechniky. Pri vlaňajších novoročných oslavách sme zaznamenali prípad, keď sa vystrelená svetlica odrazila tak, že vletela oknom do spálne bytu, kde spálila posteľ s perinami, vankúšmi, dekou, ale aj ratanový obklad.
Typickými vianočnými poistnými udalosťami sú okrem majetkových škôd aj škody na zdraví. Pri vianočnom pečení prichádza často k rezným ranám a popáleninám, po vianočnom hodovaní sú hlásené hospitalizácie so žlčníkovými záchvatmi, podráždením slepého čreva či zapichnutou kosťou v hrdle.

Spolu s tradičnými vianočnými poistnými udalosťami sme pre vás vybrali aj tie najkurióznejšie prípady z posledných rokov:

Nebezpečné nákupy

Počas Vianoc eviduje Generali Slovensko tiež poistné udalosti zo zodpovednosti za škodu občanov, ktoré sa stávajú najmä pri hektických nákupoch. Jeden z najkurióznejších prípadov sa stal klientke, ktorá sa po úspešných vianočných nákupoch pokúšala otvoriť svoju modrú Felíciu a v zhone si neuvedomila, že kľúč vtlačila a následne zalomila v zámke inej modrej Felície, ktorá parkovala vedľa.

Starožitná súprava

Na Štedrý večer sa rodina usadila k večeri servírovanej na vzácnej starožitnej obedovej súprave, ktorú používali len na Vianoce. Len čo si nabrali jedlo, zo stropu spadol kus omietky, ktorý kompletne zničil ako jedlo, tak aj drahú súpravu.

Hasenie adventného venca

Pri vianočnom obede začal klientom horieť adventný veniec. Poistená chcela zabrániť požiaru tak, že prenesie horiaci veniec do umývadla. Veniec jej však spadol, zapálil oblečenie a utrpela popáleniny oboch stehien. Silvestra tak musela stráviť v nemocnici.

Vyľakaný vlčiak

V období Vianoc sa poisťovňa Generali Slovensko stretáva aj s pádmi z rebríka či stoličiek pri umývaní okien alebo zdobení stromčeka. Práve pri zdobení stromčeka spadol klient zo stoličky a aj keď sa mu pri páde nič nestalo, skríkol tak, že vyľakal svojho psa, a ten ho pohrýzol do ramena.

Kapor v akváriu

Klient si kúpil živého kapra, ktorého doma namiesto vane vložil do akvária pre rybičky. Rodinu kapor v akváriu zaujal natoľko, že nešťastne akvárium rozbili a prišlo k vytopeniu ich bytu, ako aj bytu susedov o poschodie nižšie.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie