Poisťovňa Generali Slovensko zaznamená každoročne počas veľkonočných sviatkov niekoľko kurióznych poistných udalostí, ktoré sú spojené s bujarým polievaním dievčat, varením vajíčok či útekmi pred šibačmi.

 

Dôkazom toho je aj jedna z vlaňajších veľkonočných poistných udalostí, keď počas šibačky skončilo vedro vody úplne inde, než polievači plánovali. Pri naháňaní dievčat v obývačke omylom zasiahli vedrom plným vody namiesto utekajúcich dievčat plazmový televízor. Podľa servisného posudku vyšla poškodenú rodinu oprava na približne 300 eur. S polievaním tiež súvisel prípad, keď si deti napúšťali do fliaš vodu, nezastavili kohútiky a po návrate z polievačky čakal na rodinu vytopený byt. Generali Slovensko eviduje každý rok minimálne jeden prípad vytopenia a škody sú plnené ako z poistenia majetku, tak aj zo zodpovednosti, keďže často klient vytopí nielen svoj byt, ale aj susedov. Čisto „ženskou záležitosťou“ bývajú počas Veľkej noci úrazy. Začína sa to už varením vajíčok. Vlani sme zaznamenali prípad, keď si pri ich zlievaní klientka poliala horúcou vodou nohu a utrpela nepríjemné popáleniny. Každoročne tiež evidujeme úrazy, ktoré sú spojené najmä s útekom pred šibačmi. V minulosti sme sa stretli s prípadmi ako zlomenina rebier či členku, keď sa polievači snažili dostať ženu do vane, ale aj s vyvrtnutiami a zlomeninami nôh pri úteku pred polievačmi a šibačmi, či s poraneniami spôsobenými korbáčmi a ďalšími inými nepríjemnými úrazmi.

„Ukradnuté“ auto

Na Veľkonočný pondelok sa náš klient vybral na šibačku autom, domov však už prišiel po svojich. Keď na druhý deň zistil, že mu predsa len niečo chýba, ale nepamätal si všetky udalosti, nahlásil na polícii a následne aj v našej poisťovni krádež auta. Až po týždni prišiel na to, že o žiadnu krádež nešlo. Jedna známa sa mu totiž ozvala, prečo jeho auto stále stojí pred jej domom.

A bolo vymaľované…

Pri roztápaní včelieho vosku na maľovanie veľkonočných vajec prevrátil klient našej poisťovne nádobu s voskom tak nešťastne, že sa vznietila a vznikol požiar. Oheň poškodil celé zariadenie kuchyne.

Pozor schody!

Na praktiky šibačov doplatí svojím zdravím každý rok niekoľko žien. Pri snahe uniknúť im utekala naša klientka z dvora do domu a pri úteku tak nešťastne zakopla do schodíka pred jeho vchodom, že utrpela úplnú zlomeninu článku palca pravej nohy, ktorého liečba trvala až 7 týždňov.

Nebezpečné parkovanie

V ďalšom prípade oblievačka nedopadla najlepšie pre klienta, ktorý mal auto zaparkované priamo pod domom, v ktorom kúpači naháňali dievčatá so sklenenou fľašou plnou vody. Tá sa im tak nešikovne vyšmykla z rúk, že vyletela von otvoreným oknom rovno na čelné sklo stojaceho auta.

Cez veľkonočné sviatky sú frekventovanejšie aj poistné udalosti pri vozidlách. Cez vlaňajšie veľkonočné prázdniny sme zaznamenali 344 týchto poistných udalostí, z toho 126 plnených z PZP a 218 z havarijného poistenia. Škôd na majetku sme mali nahlásených 65, zo zodpovednosti 12. Slováci cez Veľkú noc často cestujú na lyžovačky, s ktorými sú spojené najčastejšie úrazy. Vlani sme zaznamenali 72 úrazov, z toho 6 sa stalo na horách. Celkovo sme za minuloročné veľkonočné prázdniny vyplatili našim klientom takmer 470-tisíc eur.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie