Obálku s peniazmi môžete nahradiť iným finančným darčekom

Svadby, narodenie detí, krstiny, jubileá, na všetky tieto sviatky sa štandardne hľadajú hodnotnejšie a hlavne zmysluplné dary, ktoré často končia peniazmi v obálke, prípadne na účte. Snaha Slovákov darovať financie a teda inými slovami darovať skutočnú hodnotu, priviedla poisťovňu Generali Slovensko k nápadu ponúknuť možnosť zakúpenia vybraných poistiek ako skutočného darčeka, ktorý je darčekovo zabalený a dá sa kúpiť ako prekvapenie pre blízkych a priateľov v cene bežného poistenia. Navyše hodnota darčeka presahuje skutočnú cenu, ktorú darca zaplatil, nakoľko kupuje poistnú ochranu, ktorá niekoľkonásobne prevyšuje to, čo poistku zaplatí.

Poistka ako darček je novinka , ktorú Generali Slovensko uviedlo na trh 1. apríla. Pričom ponúka, že klient môže kúpiť vybrané druhy poistenia bez toho, aby o tom obdarovaný vedel. Darca si môže vyberať do akej sumy a ktoré poistenie chce z portfólia „poistka ako darček“ darovať. V zmluve bude následne uvedený ako poistník, teda osoba, ktorá poistenie zaplatila a obdarovaný ako poistený, ktorý poistenie bude využívať. Poistnú zmluvu dostane následne zabalenú v darčekovej krabici, ktorú si môže vybrať podľa príležitosti, na akú dar kupuje. Darčekové balenia poistení sú v tejto chvíli dostupné ako svadobné, detské a všeobecné.

„Myslíme si, že vo všeobecnosti je prístup k investovaniu a nákupom rozumnejší a to aj pri nákupe darčekov. Nie každý však chce a môže darovať eurá či už v obálke alebo na účet, kde je jednak úplne jasná hodnota daru a v prípade kamarátov, kolegov, či niektorých príbuzných, to nie je možno ani vhodné. Preto sme vymysleli poistku ako darček, nie ako poukážku, ale priamo poistnú zmluvu, ktorá je originálnym finančným darom s vyššou hodnotou ako jej cena, ale zároveň to nie sú priamo peniaze. Posunuli sme to ešte ďalej a urobili sme na takéto poistenia špeciálne darčekové balenia,“ uviedla Zuzana Hliváková, vrchná riaditeľka marketingu a komunikácie, Generali Slovensko poisťovňa, a. s.

Napríklad na svadbu pre novomanželov je vhodná poistka ako darček – celoročné cestovné poistenie, pri ktorom stačí poznať rodné číslo a adresu. Pre kamarátov či kolegov môže byť lacnejšie krátkodobé cestovné poistenie, kde je potrebné len rodné číslo a termín cesty. Majetkové poistenie či už domu, bytu, domácnosti alebo chaty odporúčame pre praktických ľudí, napríklad pre rodičov, či iných príbuzných.

Starí rodičia môžu darovať pri narodení vnúčaťu v rámci Poistenia ako darček detské životné poistenie, ktoré mu bude zhodnocovať vložené prostriedky a zároveň sa o dieťa finančne postará v prípade, že by sa niečo stalo jeho rodičom. Pri tomto druhu poistenia ako darček je potrebný podpis zákonného zástupcu. Pre deti príbuzných či priateľov môže byť zaujímavým darom úrazové poistenie.

Generali Slovensko umožňuje v rámci pilotu poistenie ako darček uzatvoriť zmluvy na poistenie domu/bytu, domácnosti, chaty a k nim pripoistenia zodpovednosti za škodu, celoročné cestovné poistenie, krátkodobé cestovné poistenie a detské životné a úrazové poistenia: Dynamik Plus Junior, Slniečko, Family, Fit.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie