Poisťovňa Generali Slovensko prináša poistenie ako darček už tretí rok, pričom najvyšší dopyt po tomto produkte zaznamenávame tradične v predvianočnom období. Najobľúbenejším poistením ako darček bolo v minulom roku cestovné poistenie, ktorým sa rozhodlo obdarovať svojich blízkych vyše 40 % klientov.
Za obdobie od decembra 2010 doteraz si kúpilo poistenie ako darček približne 850 klientov. Z toho 500 poistiek s predpísaným poistným vo výške takmer 60-tisíc eur si dojednali tesne pred vlaňajšími Vianocami. Až 41 % z nich obdarovalo svojich blízkych poistením na cesty (dlhodobé aj krátkodobé), 25 % klientov uprednostnilo ako darček životné poistenie a 15 % klientov sa rozhodlo kúpiť darčekové povinné zmluvné poistenie vozidiel.

Generali Slovensko ponúka ako darček tieto druhy poistenia:
– Povinné zmluvné poistenie motorového vozidla (PZP)
– Poistenie majetku DOMino (dom, byt, domácnosť, zodpovednosť za škodu)
– Celoročné a krátkodobé cestovné poistenie
– Detské životné a úrazové poistenie (potrebný aj podpis zákonného zástupcu dieťaťa)

„Poistenie ako darček si získalo obľubu u klientov a na základe ich záujmu sme im umožnili kúpiť ako darček aj životné poistenie, ktoré už nie je pre obdarovaného úplným prekvapením. Okrem detského životného poistenia, ktoré kupujú hlavne starí rodičia, bol minulý rok záujem o životné poistenie pre manželky a partnerov,“ uviedla vrchná riaditeľka Úseku marketingu a komunikácie Generali Slovensko Zuzana Hliváková.
Hodnota poistenia ako darček je oveľa vyššia ako cena, ktorú darca zaplatil, pretože blízkemu kupuje niekoľkonásobne vyššiu poistnú ochranu. Kúpiť sa dá v ktorejkoľvek pobočke Generali Slovensko. Klient, ktorý poistku ako darček kupuje, je v zmluve vedený ako poistník a ten, ktorého chce obdarovať, ako poistený. Obdarovaný nebude po uzavretí poistky nijako zaťažený, nakoľko platcom poistného je poistník, čiže darca, ktorý o poistení rozhodol. K uzatvoreniu tohto darčekového poistenia sú potrebné základné údaje o poistenom, resp. predmete poistenia. Poistenie od Generali Slovensko je zabalené v originálnej darčekovej škatuli a je možné k nemu pribaliť aj venovanie.

Návrat na tlačové správy
Načítavanie