K Veľkej noci tradične patrí šibačka či cestovanie za rodinou a s tým spojené poistné udalosti. Pozreli sme sa teda na to, či je veľkonočný pondelok z hľadiska ich počtu rizikovejší ako ostatné pondelky v roku.

Aj keď by sa to tak nemuselo zdať, štatistiky hovoria jasne. V bežný pondelok zaznamenala poisťovňa Generali za posledné tri roky priemerne 318 poistných udalostí, počas Veľkonočných pondelkov to však bolo iba 287 poistných udalostí, teda presne o desať percent menej ako v ostatné pondelky v roku.

A to je v tomto čísle započítaný ešte Veľkonočný pondelok roku 2013, kedy sa Slovenskom prehnala víchrica, ktorá narobila poriadne škody – klienti vtedy nahlásili viac ako 600 poistných udalostí. Ak by teda nebolo víchrice, môžeme povedať, že na Veľkonočný pondelok sa stáva v porovnaní s inými pondelkami zhruba o polovicu menej poistných udalostí.

Aké kuriózne poistné udalosti poisťovňa Generali zaznamenala?

Šibačka v nemocnici

Službukonajúci lekár si chcel v nemocnici zrejme spestriť sviatočný deň, ktorý trávil s ďalšími kolegami a kolegyňami. A to tak, že kolegyne pooblieva vodou. Jednu zo sanitárok začal naháňať, tá sa v snahe ujsť pošmykla tak nešťastne, že si zlomila stehennú kosť. Liečba si vyžiadala približne pol roka.

Oblievačka s fénom

Dcéra nášho klienta si po odchode šibačov vysúšala mokré vlasy fénom. V tom ale vtrhli do bytu ďalší šibači, fén pozabudla vypnúť a položila ho na okraj umývadla. Keď ju šibači začali opäť polievať, zasiahli vodou aj fén – ten vybuchol a plameň podpálil záclonu.

„Ukradnutý“ bicykel

Poistná udalosť, ktorá nakoniec nebola poistnou udalosťou. Muž chodil šibať po viacerých známych a rodine, všade ho pohostili. V presvedčení, že mu zatiaľ niekto ukradol bicykel, toto nahlásil poisťovni. Až na druhý deň, keď mu ho prišli známi vrátiť, si spomenul, že bicykel nechal pred iným domom, ako si pôvodne myslel.

Zapozeral sa na šibačov

Na Veľkonočný pondelok klient prechádzal autom cez dedinu a pozoroval šibačov. Zaujatý dianím na ulici sa prestal venovať riadeniu auta a nabúral do stĺpu elektrického vedenia. Klient si tak rozbil prednú časť vozidla.

Syn výmyselník

Otec vozil syna po rodine šibať, pričom syn mal svoju fľaštičku s vodou na polievanie. Cestou v aute sa syn s fľaškou hral , otec ho napomínal, otočil pri tom hlavu smerom k synovi, ktorý mu v tom okamihu nastriekal vodu do tváre. Otec sa zľakol, strhol volant a nabúral do stĺpa. Poškodil pri tom predný nárazník na aute.

Prejedená klientka

Klientka sa počas veľkonočných sviatkov tak prejedla, že si spôsobila Ileus, teda nepriechodnosť čreva. Lekári ju preto museli akútne operovať.

 

 

Návrat na tlačové správy
Načítavanie