V sobotu 31. augusta 2019 sa v Parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici uskutoční už ôsmy ročník najväčšieho bežeckého podujatia na Slovensku určeného výhradne pre deti – Generali Balans Minimaratón. Okrem rôznych bežeckých disciplín pre deti každého veku, sa návštevníci môžu tešiť aj na pokus o slovenský rekord, prelet lietadla, koncert populárnej speváčky Simy a ďalšie sprievodné  aktivity.

Park pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici bude poslednú prázdninovú sobotu patriť športujúcim deťom každého veku a aktívnym rodinám. Najväčšie detské bežecké podujatie na Slovensku Generali Balans Minimaratón sa v Banskej Bystrici uskutoční už ôsmykrát, čo je dôkazom záujmu širokej verejnosti. „Sme radi, že podujatie, ktoré sa pred dvomi rokmi osamostatnilo od konceptu banskobystrického maratónskeho víkendu, našlo svoju silnú identitu, ideálnu lokalitu, ako aj výnimočné miesto v zážitkovom kalendári rodín a mládežníckych športových organizácií na celom Slovensku,“ hovorí za organizačný tím Peter Fabok.

Ôsmy ročník Minimaratónu získal aj nového partnera podujatia – poisťovňu Generali, ktorej je podpora zdravého životného štýlu blízka prostredníctvom prevenčného projektu Generali Balans. Práve jeho názov nesie aj bežecké podujatie pre deti. Generali Balans je projekt zameraný na prevenciu zdravia a majetku, s čím súvisí aj propagácia aktívneho, kvalitného a rovnovážneho prístupu k životu. „Aj prostredníctvom športových aktivít chceme prevenciu a myšlienku tohto projektu dostať do povedomia verejnosti. Vychovávať a viesť deti k pohybu a športovej aktivite už od útleho veku považujeme za veľmi dôležité, a preto sme sa rozhodli stať partnerom tohto detského bežeckého podujatia,“ vysvetľuje Jana Hajdu, riaditeľka marketingu a komunikácie poisťovne Generali.

Bohatý program športového dopoludnia začína registráciou od 8:00, samotné behy v jednotlivých vekových kategóriách, od najmenších detí až po dorast do 15 rokov, štartujú od 9:00. Zasúťažiť si môžu aj deti s hendikepom, lezúni a míľu si môžu odbehnúť aj mamičky s kočíkmi. Generali Balans Minimaratón je tiež jedným z bodovaných pretekov seriálu Marathon BB miniTour v behu pre deti od 6 do 10 rokov. Séria, pozostávajúca zo štyroch podujatí je jedinou svojho druhu nielen na Slovensku.

Okrem súťažnej a pohybovej časti nebudú v programe podujatia chýbať ani tradičné prvky – prelet lietadla so žrebovacími lístkami o 9:50 a účasť známych osobností slovenského športu. Účastnícka medaila čaká v cieli na každého malého pretekára. V závere bežeckého podujatia deti poteší koncert obľúbenej speváčky Simy. 

Súčasťou programu pre deti bude aj pokus o ustanovujúci slovenský rekord v počte detí držiacich sa za ruky a vytvárajúcich tak celistvú reťaz. Stať sa súčasťou detskej reťaze a prispieť tak k dosiahnutiu slovenského rekordu môže každé dieťa. Myšlienka tejto aktivity symbolizuje reťaz pomoci, čím odkazuje na celosvetovú iniciatívu The Human Safety Net, ktorá pomáha znevýhodneným komunitám. Na Slovensku sa táto iniciatíva venuje práve deťom zo znevýhodnených rodín a to v programe Učenie pre život. 

Počas celého predpoludnia budú na ploche parku pripravené rôzne pohybové atrakcie pre deti a aktívne prezentácie športových klubov. Ambíciou je ukázať čo najširšie spektrum možností, ktoré majú deti a mládež v oblasti pohybových aktivít k dispozícii. Na jednom mieste si tak môžu vyskúšať širokú škálu športov. Výsledný koncept dáva detským bežeckým pretekom širší rozmer a parametre festivalu aktívnej rodiny.

Kontakt pre médiá a akreditácie: Peter Fabok +421948528887, Miroslav Štrba +421948528887
Infostránka podujatia, program, registrácia: Generali Balans Minimaratón Facebook fanpage

Návrat na tlačové správy
Načítavanie