Poisťovňa Generali požiadala o licenciu na vyplácanie dôchodkov

Generali Poisťovňa, a. s., požiadala Národnú banku Slovenska o udelenie licencie na výplatu dôchodkov z druhého piliera. Poisťovňa sa na tento technicky aj časovo náročný proces aktívne pripravuje, aby sa mohla do systému vyplácania dôchodkov zapojiť už od januára 2015.

„Predpokladáme, že zo začiatku sa do systému zapoja len silní a pripravení hráči. Vnímame však viaceré poisťovne, ktoré neformálne deklarujú, že sa do vyplácania doživotných rent zapoja, ale až v ďalších rokoch, keď bude počet sporiteľov v druhom pilieri výrazne vyšší“, hovorí Roman Juráš, generálny riaditeľ poisťovne Generali.

Poisťovňa Generali sa v prípade schválenia žiadosti zaradí do prvej vlny spoločností s licenciou na výplatu dôchodkov z druhého piliera.

„Hlavným dôvodom, prečo sa poisťovňa Generali rozhodla zapojiť do systému vyplácania dôchodkov, je skutočnosť, že ako 50 %-tný akcionár dôchodcovskej správcovskej spoločnosti VÚB Generali DSS, a. s., ktorá je trojkou na trhu dôchodkového sporenia, cítime zodpovednosť za našich klientov – sporiteľov a chceme im aj ďalej poskytovať potrebnú starostlivosť“, dodal Roman Juráš, generálny riaditeľ poisťovne Generali.