Konečne: Smartfón sa už dá poistiť aj proti obliatiu pivom

Smart poistenie je vytvorené pre ľudí, pre ktorých sú technológie neoddeliteľnou súčasťou ich každodenného profesionálneho či súkromného života.

Smart poistením od Generali si klient jediným poistením ochráni prakticky všetky technológie, ktoré používa na komunikáciu so svetom. A to smartfón, mobilný telefón, notebook, tablet, čítačku kníh, modem, router a GPS. Na trhu je úplnou novinkou a poskytuje ho len poisťovňa Generali.

Moderné technológie sú poistené proti pádu, nárazu, mechanickému poškodeniu, neodbornej (nesprávnej) obsluhe, nešikovnosti, poškodeniu alebo zničeniu akýmkoľvek druhom vody, vlhkosťou a tekutinou. Klient sa tak už nemusí obávať, ak si nový smartfón obleje napríklad čajom či pivom. Samozrejme, musí ísť o náhodné, nie úmyselné konanie.

Ak sa také niečo stane, klient musí poisťovni doložiť len doklad o nákupe smart zariadenia a preukázať vlastníctvo veci. Smart poistenie je možné dojednať k poisteniu domácnosti DOMino Extra. Poistenie zahŕňa krytie jednej poistnej udalosti v jednom poistnom období do výšky poistného plnenia 500 eur, spoluúčasť klienta je 30 eur.